Expertise inzake borstchirurgie & borstreconstructie in Antwerpen

Specialist in borstchirurgie, dermatochirurgie en andere cosmetische chirurgie in Antwerpen

Maak uw online afspraak!

Meer informatie nodig of vragen? Contacteer ons dan vrijblijvend!

Bezoek onze infopagina

Borstchirurg uit Antwerpen

Reconstructieve en esthetische borstcorrecties in Antwerpen

Borstchirurgie omvat zowel reconstructieve als esthetische borstcorrecties en borstreconstructie na kankerchirurgie. Als lid van de borstkliniek in ZNA Middelheim, kan Dr. M. Mertens U begeleiden in de keuze van borstreconstructie.


Zowel borstvergroting, borstlifting, borstverkleining, correctie van de asymmetrie van de borsten , lipofilling van de borst – als correctie van contourdefecten verbeteren het zelfbeeld van de patient. Gynaecomastie en tepelinversie behoren eveneens tot het domein van de borstchirurgie. Correctie van de tepelinversie kan in dagziekenhuis uitgevoerd worden. De correctie van de tepel en het tepelhof gebeuren d.m.v. tatoeage. Een borstvergroting kan gebeuren d.m.v. prothesen en/of lipofilling. Een patient kan in aanmerking komen voor een tussenkomst van het RIZIV bij een borstverkleining wanneer er functionele hinder is o.v.v. rug- en nekklachten. 


De mastopexie of borstlifting wordt uitgevoerd om de borsten in een hogere positie te brengen en om het afhangen van de borsten te corrigeren. Deze ingrepen worden niet vergoed door het RIZIV. 


Het plaatsen van de prothesen bij een borstvergroting kan via 3 toegangswegen :

  • via de oksel 
  • via het tepelhof 
  • via de plooi onder de borst


De bespreking van het type prothese of toegangsweg wordt op een geïndividualiseerd consult besproken. Bij de lipofillingtechniek wordt gebruik gemaakt van eigen vetweefsel. Gedurende 3 weken na de ingreep draagt U een sport BH. Dr. Mertens is vanuit haar positie als stagemeester gespecialiseerd in revisie van vroegere borstoperaties en behandeling van complicaties van vroeger uitgevoerde borstingrepen.


Neem contact op met Dr. Marianne Mertens uit Antwerpen als u een operatie overweegt aan uw borsten.


Wondzorg

Acute en chronische wondproblemen worden eveneens in een multidisciplinair team behandeld en opgevolgd. Aarzel niet en vraag meteen raad aan Dokter Mertens te Antwerpen.