Borstreconstructie na borstamputatie door Dr Mertens Marianne in Antwerpen

Specialist in borstchirurgie, dermatochirurgie en andere cosmetische chirurgie in Antwerpen

Maak uw online afspraak!

      Meer Info:

       Borstreconstructie ASPS

Downloaden

Bezoek onze infopagina

Wat is borstreconstructie?

U hebt een borstamputatie ondergaan of u heeft te maken met een asymmetrie van de borsten en U bent op zoek naar een borstchirurg voor een borstreconstructie

Na een borstamputatie, kan een borstreconstructie aan de hand van verschillende chirurgische technieken uitgevoerd worden met als doel de vorm, het uiterlijk en de grootte van de borst te herstellen.


Breast Reconstruction Awareness (BRA) Day USA

De Royal Belgian Society for Plastic Surgery heeft in samenwerking met de ASPS (American Society of Plastic Surgeons) en The Plastic Surgery Foundation de eerste nationale campagne opgestart om de aandacht te vestigen op de reconstructieve mogelijkheden voor vrouwen. Kom meer te weten over hoe u betrokken kan raken.


Hoewel een borstreconstructie je borst kan remodelleren, kunnen de resultaten verschillen:

  • Een gereconstrueerde borst zal niet dezelfde gevoeligheid hebben als de oorspronkelijke borst.
  • Incisielijnen, ten gevolge van de mastectomie of borstreconstructie, zullen steeds aanwezig zijn op de borst.
  • Bepaalde chirurgische technieken zullen ook incisielijnen op de donorsite (de locatie op het lichaam waar het weefsel voor de reconstructie gewonnen wordt) met zich meebrengen. Meestal bevinden deze incisielijnen zich op weinig zichtbare delen van de huid, zoals de rug, de buik of de dijen.

Een opmerking over symmetrie: als slechts één borst aangetast is, zal enkel deze gereconstrueerd worden. Een borstlift, een borstverkleining of een borstvergroting van de andere borst kan wel aangewezen zijn om de symmetrie van grootte en positie van beide borsten te optimaliseren.


Bij Dokter Marianne Mertens in Antwerpen bent u aan het juiste adres. Aarzel niet contact op te nemen.