Borstvergroting en borstimplantaten in Antwerpen

Specialist in borstchirurgie, dermatochirurgie en andere cosmetische chirurgie in Antwerpen

Maak uw online afspraak!

Meer info:

 Borstvergroting ASPS

Downloaden

Bezoek onze infopagina

Borstvergroting met borstimplantaten in Antwerpen

Borstvergroting, of ook wel borst augmentatie genoemd, is het gebruiken van implantaten om aan uw verlangen tot vollere borsten te voldoen of om uw borstvolume te herstellen nadat u bent afgevallen of zwanger bent geweest. 


Wat is borstvergrotende heelkunde?

Borstvergroting, of ook wel borst augmentatie genoemd, is het gebruiken van implantaten om aan uw verlangen tot vollere borsten te voldoen of om uw borstvolume te herstellen nadat u bent afgevallen of zwanger bent geweest.


Borstvergroting voor en na

Als u ontevreden bent over uw cupmaat, dan kan u een borstvergroting met borstimplantaten overwegen. Een borstvergroting kan:

 • het volume van uw borsten vergroten
 • de projectie van uw borsten verhogen
 • uw lichaam in evenwicht brengen
 • uw zelfbeeld en zelfvertrouwen verbeteren


Ook wel borstaugmentatie genoemd, omvat deze procedure het gebruik van implantaten om te voldoen aan uw verlangen tot grotere borsten of om het borstvolume te herstellen nadat u bent afgevallen of zwanger bent geweest.
Implantaten kunnen ook gebruikt worden om een borst te reconstrueren na een borstamputatie of verwonding.


Wat het niet doet

Een borstvergroting zal geen ernstig afhangende borsten corrigeren. Als u wilt dat uw borsten er voller uitzien en gelift worden, dan is samen met een borstvergroting ook een borstlift nodig.

Een borstlift kan meestal tijdens dezelfde operatie gedaan worden als uw borstvergroting of kan een tweede operatie vereisen. Uw plastisch chirurg zal u helpen bij het maken van deze keuze.


Is het de juiste ingreep voor mij?

Een borstvergroting ondergaan is een persoonlijke keuze. Dit is een ingreep die men voor zichzelf laat uitvoeren en niet om andermans wensen te vervullen of om een ideaalbeeld te proberen nastreven. Foto’s van borstvergrotingen die gedaan werden door plastisch chirurgen die lid zijn van de Royal Belgian Society for Plastic Surgery (RBSPS) kunnen u helpen bij het maken van uw keuze.


Een borstvergroting is een goede optie voor u als:

 • u bent in goede fysieke gezondheid
 • u hebt realistische verwachtingen
 • uw borsten zijn volledig ontwikkeld
 • u stoort zich aan het gevoel te kleine borsten te hebben
 • u bent ongelukkig doordat uw borsten hun vorm en volume verliezen na de zwangerschap, na gewichtsverlies of door de leeftijd
 • uw borsten verschillen in grootte of vorm
 • een of beide borsten zijn niet normaal ontwikkeld

Om deze borstchirurgie aan te gaan, vraag raad aan Dokter Mertens uit Antwerpen.