top of page

Dermatochirurgie & fillers in Antwerpen.

Specialist in borstchirurgie, dermatochirurgie en andere esthetische chirurgie in Antwerpen.

Dermatochirurgie in Antwerpen

Wat behandelt dermatochirurgie en wie contacteren? Zowel goedaardige als kwaadaardige huid- en weke delen tumoren zoals:

  • BCC (basocellulaire carcinomata),

  • SCC (spinocelullaire carcinomata), 

  • MM (maligne melanomen)

Behandelingen van congenitale afwijkingen en handchirurgie o.a. Dupuytren behoren eveneens tot het domein waarin Dr. M. Mertens werkzaam is.

Fillers

Vollere lippen, rimpels verminderen, gelaatstrekken verzachten of lipofilling; het gebruik van fillers biedt een oplossing voor uw gelaat, of liquid facelift waarbij de gelaatscontour verbeterd wordt.

Fillers: minimaal invasieve procedures.
Injecteerbare fillers kunnen dunne lippen voller maken, plooien of groeven in het aangezicht opvullen, de contouren in het aangezicht versterken, rimpels verminderen en de zichtbaarheid van ingetrokken littekens verminderen.

Wat zijn fillers?

Indien u uw uitstraling wil verjongen, graag vollere lippen heeft, of u uw rimpels wil verminderen, en de gelaatstrekken wil verzachten, kunnen fillers een oplossing zijn voor u. Fillers worden ook wel ‘volume facelifts’ genoemd omdat het resultaat heel wat gelijkenis met een facelift vertoont, zonder heelkundige ingreep en zonder werkverlet.

Fillers kunnen meer volume geven dan een facelift, en een onmiddellijk resultaat, maar overtollige huid kan niet verwijderd worden. De behandeling is niet blijvend en moet regelmatig herhaald en onderhouden worden.

Sommige fillers worden gebruikt in combinatie met andere huidverjongingsbehandelingen, zoals injecties van botulinetoxine. Uw plastisch chirurg zal uw noden evalueren en u een combinatie van behandelingen aanraden teneinde de gewenste resultaten te bekomen.

Hoe fillers werken

Fillers voor rimpels kunnen onderverdeeld worden in twee categorieën: tijdelijk en semi-­permanent.

 

Tijdelijk

Menselijk vet, ook gekend als autoloog vet, wordt afgenomen van uw eigen lichaam. Het gebruik van uw eigen vet vereist een uitgebreidere procedure dan andere injecteerbare fillers omdat u eerst liposuctie moet ondergaan om vet te extraheren zodat dit nadien kan ingespoten worden. U moet echter weten dat niet alle vetcellen die getransfereerd worden overleven. U kan een relatief hoge ratio van reabsorptie verwachten. Omwille van deze reden zal uw arts de te behandelen regio overvullen. Dit kan in het begin een abnormaal uitzicht geven, maar naar mate van tijd zal een definitief resultaat zich ontwikkelen. Wanneer uw arts vet wegneemt via liposuctie kan het zijn dat er meer nodig is dan één procedure.

 

Hyaluronzuur is eveneens een substantie die natuurlijk voorkomt in het lichaam. Hoge concentraties worden gevonden in losmazig bindweefsel en in het vocht rondom de ogen. Het bevindt zich ook in kraakbeen, gewrichtsvocht en huidweefsel. Hetzelfde product wordt geïnjecteerd in pijnlijke gewrichten voor mensen met artritis om de pijn te verminderen. Hyaluronzuur is niet afgeleid van dierlijke bronnen. 

 

Calcium hydroxyapatiet komt natuurlijk voor in menselijke botten. Deze mineraalachtige substantie wordt gebruikt voor diepe plooien. Het kan ook gebruikt worden om het volume van de wangen of andere contouren te verbeteren. Microsferen op basis van calcium worden opgelost in een gel op waterbasis. 

Wat gebeurt er tijdens de injectie van een filler?

Evaluatie

Eerst zal uw chirurg luisteren naar uw wensen en uw uiterlijk en huidtonus evalueren. Zij zal bepalen welke zones in het gezicht gevuld kunnen worden met een filler.

Strategie

Vervolgens zal de chirurg de zones op uw aangezicht dewelke behandeld moeten worden markeren.

De zones ontsmetten

De plaats van injectie zal ontsmet worden met een antibacteriëel agens. Nadien zal een lokaal anestheticum gebruikt worden op de injectieplaats te verdoven, zeker indien u gevoelig bent voor injecties. In sommige gevallen bevat de filler een mengsel van anesthetica.

Inject

De eigenlijke inspuiting duurt slechts enkele minuten, en slechts enkele seconden per zone.

Verwijderen van markeringen en applicatie van ijs

De markeringen worden afgewassen en een ijspack wordt u aangeboden om ongemakken te beperken. Hierna kan u opnieuw make-­‐up aanbrengen, zonder dat u druk zet op de behandelde zones. 

Littekens en diepe groeves zullen vaak meerdere inspuitingen nodig hebben om de gewenste resultaten te bereiken. Indien een diepere inspuiting vereist is, zal een lokaal anestheticum worden aangeboden voor uw comfort. Diepere fillers worden regelmatig gebruikt thv nasolabiale plooien en marionette-­lijnen, of om de wangen voller te maken.

Overwegingenrisico's en het herstel

Na het gebruik van fillers kan u de meeste activiteiten onmiddellijk hervatten. U mag het behandelde gebied niet masseren zodat de filler op de juiste positie blijft. U kan wat zwelling of blauwe plekken ondervinden dewelke verdwijnen na een aantal dagen. Wanneer u kiest voor eigen vet als filler, zult u eerst een overvulling bemerken. Deze verdwijnt binnen een aantal uren tot dagen. In enkele gevallen houdt deze overvulling enkele weken aan.

Complicaties na fillers zijn zeldzaam, maar kunnen steeds voorkomen.

De risico's zijn onder andere:

• Acne

• Asymmetrie

• Bloeden

• Blauwe plekken

• Infectie op de injectieplaats

• Jeuk

• Roodheid

• Huiduitslag

• gevoeligheid van de huid

• Zwelling

• Tijdelijke gevoelloosheid

• Onder-­of over-­correctie van rimpels

 

Op lange termijn

Het is belangrijk om te beseffen dat fillers niet permanent zijn. Zelfs de semi-­permanente variëteit vereist uiteindelijk opnieuw een behandeling. De natuurlijke veroudering van uw gezicht, en de absorptie van fillers, bepaalt de timing van herhaalde behandelingen. Als u besluit de behandeling niet te herhalen, zal uw uiterlijk terug veranderen. Rimpels en littekens keren terug, en vollere lippen verliezen volume.

Resultaten

Injecteerbare fillers kunnen dunne lippen voller maken en ondiepe contouren verbeteren. Ze verzachten het gezicht bij vrouwen, doen rimpels verdwijnen en verbeteren het uiterlijk van diepere littekens. (resultaten)

Is een filler geschikt voor mij?

Fillers zijn prachtig om uw uiterlijk te verjongen, maar ze stoppen het verouderingsproces niet. Als u een permanente oplossing wil, overleg dan met uw arts over een facelift, ooglidcorrectie.

Sommige mensen kiezen voor een volume facelift, om het moment voor een chirurgische facelift uit te stellen. Het is een geweldige manier om een aantal indrukwekkende veranderingen en verbeteringen in uw uiterlijk, zoals het verminderen van de rimpels op het voorhoofd, te bereiken, tot u beslist voor een permanente chirurgische optie. Vergeet niet dat behandelingen met fillers herhaald dienen te worden indien u de nieuwe look wenst te behouden.

Hoeveel kost de procedure?

Kosten zijn altijd in overweging te nemen bij electieve en esthetische ingrepen. De kostprijs van een filler varieert aanzienlijk. Het chirurgisch honorarium voor een filler kan variëren gebaseerd op zijn ervaring. 

 

Uw tevredenheid betreft meer dan de kostprijs 

Wanneer u een plastisch chirurg kiest voor een filler, denk er dan aan dat de ervaring van chirurg evenals uw gevoel bij hem of haar even belangrijk zijn dan de kostprijs van de ingreep. 

Vragen voor uw plastisch chirurg

Gebruik deze checklist tijdens de consultatie

• Bent u een geaccrediteerd plastisch chirurg, erkend door de Belgische vereniging voor plastische chirurgie? (RIZIV-­nummer eindigt op -­210)

• In welk onderdeel van de plastische chirurgie bent u gespecialiseerd?

• Hoeveel jaar bent U in opleiding geweest?

• Is de instelling waar u werkt geaccrediteerd of erkend door de overheid?

• Hebt u privileges om deze procedure te verrichten, in welk ziekenhuis?

• Ben ik een goede kandidaat voor deze procedure?

• Wat moet ik zelf doen om een optimaal resultaat te bekomen?

• Waar en hoe zal u de procedure uitvoeren?

• Welke chirurgische techniek raadt u me aan?

• Hoe lang duurt mijn herstel, en welke hulp heb ik nodig?

• Wat zijn risico’s of complicaties verbonden aan deze procedure?

• Hoe worden complicaties behandeld?

• Wat zijn de mogelijkheden indien ik niet tevreden ben?

Plastisch chirurgen aangesloten bij RBSPS zijn uw partner in esthetische en reconstructieve plastische heelkunde.

 

Kijk uit naar de logo’s van de American Society for Plastic Surgery of van de Royal Belgian Society for Plastic Surgery.

Fillers: voor en na foto’s

Foto’s voor (links) en na (rechts) behandeling met filler

Opmerking:

Deze tekst is een vertaling van de informatie die teruggevonden kan worden op de website van de American Society of Plastic Surgery(ASPS). Links verwijzen eveneens naar de webpagina van de ASPS. De Royal Belgian Society of Plastic Surgery(RBSPS) heeft hiervoor toelating gekregen van de ASPS.

LimeLight Facial

Soft tissue fillers

Dr Marianne Mertens

Dr Marianne Mertens kan u hierbij helpen. 

Contacteer Dr Mertens voor meer info.

bottom of page