top of page

Huidbehandeling met Limelight Facial, vasculaire laser adertherapie en Laser Genesis huidtherapie

Specialist in laser huidbehandeling voor vlekken, roodheid, adertjes, … in Antwerpen.

Vasculaire laser adertherapie

Limelight Facial

Behandeling van rode huid, kleine adertjes, donkere vlekken en zonschade

Wat is Limelight Facial?

Limelight Facial is een nieuwe, niet-invasieve methode van huidverjonging met behulp van Limelight. De procedure heeft het voordeel dat de huidtint en oppervlakkige onvolkomenheden die samengaan met ouder worden en zonschade worden verbeterd. 

Welke zones kunnen worden behandeld? 

Limelight Facial is ideaal voor ieder deel van uw gezicht, hals en decolleté met rode huid, telangiëctasie (kleine adertjes) of donkere vlekken. Lichte vlekken (met weinig contrast) die vroeger moeilijk te verwijderen waren, reageren heel goed op behandeling. 

Hoe voelen de behandelingen aan? 

Wanneer de lichtpuls wordt toegediend, hebben de patiënten een licht prikkend of stekend gevoel. Het wordt aanbevolen de huid vóór een vaatbehandeling met gel af te koelen. Verdoving of pijnstillers zijn gewoonlijk niet nodig. 

Maak een afspraak met de arts om te zien of u een goede kandidaat voor Limelight Facial bent.

Vasculaire laser adertherapie voor gezicht en lichaam

Voor vrouwen en mannen met alle huidtinten en -typen

 

Het vasculaire laser verschil. 

De vasculaire laser combineert de ideale lasergolflengte met de meest flexibele parameters en biedt zo een superieur lasersysteem voor de bloedvaten. Het systeem kan een grote verscheidenheid aan bloedvaten, van kleine spinaders tot diepe, blauwe reticulaire aders snel, veilig en effectief behandelen. Patiënten met donkere, lichte of gebruinde huid kunnen voortreffelijke resultaten bereiken. 

Hoe werkt vasculaire laser adertherapie? 

De vasculaire laser geeft pulsen lichtenergie af waardoor het bloed in de ader stolt, zodat het bloedvat uiteindelijk wordt vernietigd en later door het lichaam wordt geabsorbeerd. De bloedstroom wordt dan naar dieper onder het huidoppervlak gelegen aders geleid, wat er de juiste plaats voor is. 

Wie kan worden behandeld met de vasculaire laser? 

De vasculaire laser heeft een uniek ontwerp en lange golflengte zodat patiënten met iedere huidtint kunnen worden behandeld. Uw arts zal laten weten of vasculaire laser adertherapie juist voor u is.

 

Welke soorten aders kunnen worden behandeld? 

De vasculaire laser kan ontsierende aders overal op het lichaam verwijderen. Kleine adertjes in het gezicht (of 'telangiëctasie') kunnen snel worden behandeld zonder blauwe plekken of complicatie. Spinaders en grote blauwe aders in de benen kunnen ook met uitstekend resultaat worden behandeld. Kronkelige spataders zijn geen goede kandidaten. Een zorgvuldige evaluatie met uw arts zal u helpen bepalen welke bloedvaten kunnen worden behandeld en wat de beste behandelingsmethode is. 

Hoe werkt dit in vergelijking met sclerotherapie? 

Uw arts zal u adviseren wat de beste handelwijze is, maar veel artsen en patiënten geven de voorkeur aan vasculaire laser adertherapie omdat er geen pijnlijke injecties zijn. 

Hoe zit het met bloedblaren en wijnvlekken? 

Bloedblaren of 'hemangiomen' reageren goed op vasculaire laserbehandeling, gewoonlijk met slechts één sessie. Patiënten met wijn­vlekken en andere vaatlaesies die het zoeken naar een oplossing al hadden opgegeven, zijn opgetogen over het succes van hun vasculaire laser vaatbehandelingen. Raadpleeg uw arts voor een grondige evaluatie.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig? 

Vaak zijn één of twee behandelingen voldoende voor een patiënt. Hoeveel behandelingen nodig zijn, hangt echter af van het aantal, de kleur en de grootte van de behandelde bloedvaten. Omdat de individuele resultaten variëren, dient u uw arts te raadplegen over uw specifieke aandoening. 

Doen de behandelingen pijn? 

De meeste patiënten hebben een prikkend gevoel wanneer de energiepulsen door het handstuk worden toegediend. Hoewel er gewoonlijk geen lokale verdoving of pijnstillers nodig zijn, verkiezen veel patiënten om vóór de behandeling een lokale verdoving te gebruiken. Na de behandeling is er minimaal tot geen pijn. 

Wat gebeurt er na de behandeling? 

Na de behandeling kan er sprake zijn van roodheid of blauwe plekken. Als grotere aders worden behandeld, kan er gedurende enkele weken of maanden na de behandeling een bruinachtig pigment te zien zijn. Aan patiënten die aan hun benen zijn behandeld, wordt aangeraden korte tijd steunkousen te dragen. 

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen? 

Veel patiënten ervaren weinig of geen bijwerkingen, maar de meest voorkomende bijwerkingen zijn lichte roodheid en plaatselijke zwelling van de huid. Deze bijwerkingen duren gewoonlijk minder dan 24 uur. Sommige patiënten hebben blauwe plekken en in zeldzame gevallen kunnen blaren voorkomen. Raadpleeg uw arts voor volledige informatie over de voordelen en risico's van de behandeling. 

Moet ik mijn activiteiten na de behandeling beperken? 

Gewoonlijk hervatten de patiënten de meeste normale activiteiten onmiddellijk. Het wordt echter aangeraden intensieve activiteiten zoals zware lichaamsoefeningen de eerste 24 uur na de behandeling achterwege te laten. Het wordt aanbevolen zonnebrandcrème te gebruiken op behandelde plekken die aan de zon worden blootgesteld. Zoals altijd is het beter om blootstelling aan de zon te beperken. 

Wanneer zie ik de resultaten? 

Veel patiënten ervaren weinig of geen bijwerkingen, maar de meest voorkomende bijwerkingen zijn lichte roodheid en plaatselijke zwelling van de huid. Deze bijwerkingen duren gewoonlijk minder dan 24 uur. Sommige patiënten hebben blauwe plekken en in zeldzame gevallen kunnen blaren voorkomen. Raadpleeg uw arts voor volledige informatie over de voordelen en risico's van de behandeling. 

Maak een afspraak met de arts om te zien of u een goede kandidaat voor vasculaire laser adertherapie bent.

Laser Genesis

De sleutel tot het best bewaarde schoonheidsgeheim

Laser Genesis huid­therapie stimuleert natuurlijke processen en bevordert zo stralend en gezond ogende huid bij mannen en vrouwen. Nu kunt er jonger uitzien door de behandeling van veranderingen die gewoonlijk samengaan met ouder worden en zonschade.

 

Het is wetenschappelijk aangetoond dat met de Laser Genesis huidtherapie nieuwe collageen wordt aangemaakt, voor de behandeling van rimpeltjes, roodheid en littekens.

 

Het Laser Genesis verschil. 

De Laser Genesis-procedure maakt gebruik van niet ­invasieve lasertechnologie voor veilige, natuurlijke en effectieve behandeling van fijne rimpeltjes, diffuse roodheid en littekens. U kunt na iedere behandeling consistente resultaten verwachten. De behandelingen kunnen op ontspannen, comfortabele wijze zonder plaatselijke verdoving of gel worden uitgevoerd. 

 

Welke zones kunnen worden behandeld? 

De patiënten ondervinden uitstekende resultaten van Laser Genesis over hun hele gezicht en hals. Bovendien kunnen artsen deze therapie aanraden om recente littekens op andere plaatsen van het lichaam te verminderen. 

 

Wat is diffuse roodheid? 

Diffuse roodheid is het optreden van algemene roodheid in het gezicht, zoals rode wangen. Dit wordt veroorzaakt door verwijde haarvaten die algemene roodheid, dus geen afzonderlijke, duidelijk omlijnde bloedvaten, veroorzaken. De meest getroffen zones zijn de neus, het voorhoofd en de wangen. Diffuse roodheid gaat vaak gepaard met een aandoening die rosacea heet, en kan _erfelijk zijn. Laser Genesis helpt uw uiterlijk door deze aandoening voorzichtig te behandelen en te doen verminderen. 

 

Hoe voelt de procedure aan? 

De patiënten beschrijven de behandeling vaak als ontspannend en therapeutisch. U voelt tijdens de procedure een lichte verwarming van het huidoppervlak. U kunt uw normale activiteiten onmiddellijk hervatten; voor buitenactiviteiten dient u zonnebrandcrème aan te brengen. 

 

Hoe werkt Laser Genesis? 

Door voorzichtige verwarming van de lederhuid onder de opperhuid vermindert Laser Genesis rimpelvorming door stimulatie van collageen. Verder wordt er warmte in verwijde haarvaten gegenereerd om roodheid te verminderen.

 

Wat kan ik vóór de behandeling verwachten?
Er is geen gel, verdovende crème of ijs nodig vóór de behandeling. Vóór de eigenlijke Laser Genesis-behandeling wordt u verzocht uw make-up of vochtinbrengende crème te verwijderen, en in sommige gevallen wordt u verzocht om de te behandelen plaats te scheren. Uw arts zal u een overzicht geven van en u helpen met alle vereisten vóór de behandeling. 


Welke verbeteringen kan ik verwachten van Laser Genesis huidtherapie?
In een reeks van vier of vijf behandelingen kan Laser Genesis helpen de jeugdige glans en uitstraling van de huid te herstellen. De individuele behandelingsresultaten zijn subtiel, maar het totale effect van meerdere behandelingen kan opmerkelijk zijn.

• Veilige en voorzichtige behandeling van diffuse roodheid

• Vermindering van littekens door acne

• Voortdurende stimulatie van collageenproductie

• Vermindering van fijne lijntjes

• Natuurlijke bevordering van een gezond uiterlijk

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig? 

Gemiddeld zijn er vier tot zes behandelingen nodig om optimale resultaten te behalen. Alle patiënten verschillen wat betreft hun conditie en behoeften. Voor meer informatie over de verwachte resultaten of het benodigde aantal behandelingen kunt u uw arts raadplegen. 

 

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen? 

Hoewel de meeste patiënten weinig of geen bijwerkingen ondervinden, is de meest voorkomende bijwerking een lichte roodheid die binnen enkele uren na de behandeling verdwijnt. Raadpleeg uw arts voor volledige informatie over de voordelen en risico's van de behandeling.

 

Maak een afspraak met de arts om te zien of u een goede kandidaat voor Laser Genesis huidtherapie bent.

Scar revision

Skin cancer removal

Spider vein treatment

Dr Marianne Mertens

Dr Marianne Mertens kan u hierbij helpen. 

Contacteer ons te Antwerpen voor een afspraak.

bottom of page