Definitieve ontharing door laser.

Specialist in laserontharing te Antwerpen.

Wat is laserontharing?

Laserontharing is een niet-­‐invasieve techniek die gebruik maakt van een hoge concentratie licht. Het licht dringt door tot in de haarfollikels. De warmte intensiteit van de laser beschadigt de haarfollikels zodanig dat er geen nieuwe haargroei kan plaatsvinden. Laserontharing is effectief op bijna alle delen van het lichaam. Omdat laserontharing alleen effect heeft op actief groeiende haarfollikels, is het nodig om meerdere behandelingen te ondergaan om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen. Wanneer de haarverwijdering zorgt voor vermindering van de haargroei, geeft dit geen garantie dat het haar definitief wegblijft. Er zal daarom met regelmaat een onderhoudsbehandeling nodig zijn.

Wat kost een laserontharing?

De kosten van laserontharing kunnen verschillen afhankelijk van de specialist die de behandeling uitvoert. De kosten van laserontharing zijn gebaseerd op de ervaring van de chirurg en de instelling waar de behandeling uitgevoerd wordt en zijn afhankelijk van het type behandeling, de tijd en de inspanning die de behandeling vereist.


Kosten omvatten:

• Procedure kosten

• Voorgeschreven medicatie


Procedure bij laserbehandeling

Uw specialist zal de laserontharing zelf uitvoeren of dit overdragen aan een andere uitvoerende die hiertoe gemachtigd is. Een straal van sterk geconcentreerd licht wordt gebruikt om ongewenste haarfollikels te bereiken, dit zal een ogenblik onprettig aanvoelen maar dit gevoel zal snel verdwijnen. Omdat de haargroei verschillende fases kent, zal de ontharingsprocedure tenminste drie tot vier behandelingen omvatten, dit om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen met zoveel mogelijk haarmindering.


Laserontharing: risico’s?

Laserontharing kan geen definitieve haarvermindering garanderen. Sommige haren kunnen bestand zijn tegen laserbehandeling of teruggroeien na de behandeling, hoewel nieuwe haren vaak dunner en lichter zijn wanner ze terug komen.


Mogelijke risico’s bij laserontharing:

• Geringe zwelling rond de haarfollikels

• Pigmentverschuivingen kunnen optreden, voornamelijk bij de donkere huid. Deze pigmentverschuivingen zijn meestal van voorbijgaande aard.

• Geringe roodheid van de huid

• Tijdelijke irritatie van de huid wat zich kan uiten in: blaren, korstvorming, littekenvorming of andere veranderingen van de huidtextuur.


Speciale maatregelen moeten in acht worden genomen bij de donkere huid. Er moet gebruik worden gemaakt van een minder intensieve laser om beschadiging van de opperhuid te vermijden. Iemand die zongebruind is, een spray tan heeft gebruikt of die onder de zonnebank gaat, mag geen behandeling voor laserontharing ondergaan om huidbeschadiging te voorkomen. Deze en andere risico’s zullen worden besproken voordat uw akkoord wordt gevraagd. Het is belangrijk om alle vragen die u hebt direct te stellen aan de specialist die de behandeling zal uitvoeren.

Wat kunt u verwachten tijdens de consultatie laserontharing?

Wees voorbereid om het volgende te bespreken:

• Uw algemene gezondheidsstatus evalueren en eventuele voorafbestaande gezondheidsproblemen of risicofactoren uitvragen.

• Foto’s nemen voor uw medisch dossier.

• De opties bespreken en advies geven over de voor u beste optie.

• Een behandelplan voorstellen

• Bespreken van eventuele mogelijke gematigde resultaten van de laserontharing, risico’s of complicaties.


Stel vragen aan uw behandelend specialist. Het is zeer belangrijk alle aspecten van uw laserontharing te begrijpen. Het is normaal dat u enige angst voelt voorafgaand aan uw behandeling. Bespreek dit met uw specialist.

Kies een chirurg die u kan vertrouwen

In plastische chirurgie zijn er vele keuzes te maken. De eerste en meest belangrijke keuze is de selectie van een plastisch chirurg waar u vertrouwen in heeft.

Indien u een plastisch chirurg, lid van de koninklijke belgische vereniging voor plastische chirurgie (RBSPS) kiest, dan bent u verzekerd dat:

• Hij/ zij minimum 6 jaar chirurgische opleiding waarvan minimum 3 jaar plastische chirurgie heeft gevolgd.

• Opgeleid en ervaren is in alle chirurgische procedures op de borst, het lichaam, het aangezicht en reconstructieve chirurgie.

• Enkel ingrepen uitvoert in geaccrediteerde ziekenhuizen of privé-­‐klinieken

• Zich gedraagt volgens bepaalde ethische codes

• Voldoet aan continue medische bijscholing betreffende zijn specialiteit maar ook over innovatieve technieken en standaarden voor de veiligheid van de patiënt


Plastisch chirurgen aangesloten bij RBSPS zijn uw partner in esthetische en reconstructieve plastische heelkunde

Meer info:

 Laserontharing

 Downloaden

 Downloaden

Dr Marianne Mertens kan u hierbij helpen. 

Contacteer ons te Antwerpen voor een afspraak.

Bezoek onze infopagina