top of page

Lippofilling in Antwerpen.

Specialist in borstchirurgie, dermatochirurgie en andere esthetische chirurgie in Antwerpen

Lipofilling / Lipomodellage

Bij lipofilling of vetinspuiting wordt er eerst vet uit andere delen van uw eigen lichaam af genomen (waar zich overtollig vet bevindt). Vervolgens wordt dit eigen vet na filteren ingespoten in uw lichaam op gebieden die juist aan volume tekort komen. U kunt daarbij denken aan het gezicht, de handen, de borsten of de billen. Lipofilling is een veilige oplossing die langdurig standhoudt en keer op keer zorgt voor natuurlijk ogende resultaten.. 

Borsten :

Naast het plaatsen van borstprothesen kunnen borsten ook worden vergroot door middel van lipofilling (natuurlijke borstvergroting, borstvergroting met eigen vet).

Natuurlijke borstvergroting: techniek

Bij een borstvergroting met eigen vet neemt de chirurg overtollig vetweefsel weg, ter hoogte van buik of dijen en hergebruikt dit om de borsten te vergroten. Omdat er bij deze techniek enkel lichaamseigen weefsel wordt gebruikt spreekt van een natuurlijke borstvergroting.

Lipofilling borst/ lipomodelling van de borsten

Het nadeel van een lipofilling van de borsten is dat de gewenste vergroting van het borstvolume vaak niet in één operatie bereikt kan worden, aangezien de chirurg het volume van de borst slechts geleidelijk kan opbouwen. Je moet er immers rekening mee houden dat 30% tot 50% van het vetweefsel tussen de 6 weken en 3 maanden na de operatie weer verdwijnt.

Vaak zijn meerdere esthetische ingrepen noodzakelijk om het gewenste resultaat te verkrijgen. Door het feit dat er mogelijks meerdere ingrepen nodig zijn, kan op voorhand de effectieve kostprijs niet berekend worden.

Door middel van lipofilling kan men hooguit 1 cupmaat, uitzonderlijk 1,5 cupmaat groter gaan.

Soms geeft het afsterven van vetcellen aanleiding tot de vorming van kleine verkalkingen. Deze verkalkingen zijn eveneens ongevaarlijk, maar zijn zichtbaar op een mammografie en kunnen soms wat ongerustheid veroorzaken, aangezien bepaalde borsttumoren ook verkalking kunnen tonen op mammografie.

De techniek wordt ook gebruikt in combinatie met implantaten om de contour te verbeteren.

Dr Marianne Mertens

Dr Marianne Mertens kan u hierbij helpen. 

Om deze borstchirurgie aan te gaan, vraag raad aan Dokter Mertens uit Antwerpen.

bottom of page