top of page

Ooglidcorrectie: liften oogleden in Antwerpen.

Specialist in borstchirurgie, dermatochirurgie en andere esthetische chirurgie in Antwerpen.

Een ooglidcorrectie ondergaan in Antwerpen

Hieronder hopen wij u te informeren over het verloop van uw ooglidcorrectie en uw verblijf in het ziekenhuis. Deze informatie betreft een algemene voorlichting en is bedoeld als extra informatie naast het gesprek met uw plastisch chirurg. Bijzondere omstandigheden kunnen tot wijzigingen aanleiding geven. Dit zal door uw plastisch chirurg aan u kenbaar worden gemaakt. 

Algemeen 

Het slapper worden van de oogleden met de leeftijd komt van nature voor bij de mens. Dit komt zowel ter hoogte van de bovenste als de onderste oogleden voor. Door de verslapping van de oogleden ontstaat er een overschot aan huid dat gaat hangen. Dit kan aanleiding geven tot een vermoeide blik. In sommige gevallen is het huidoverschot ter hoogte van de bovenste oogleden zo groot, dat het voor de pupil gaat hangen en leidt tot klachten bij het zien. Dit kan ook klachten als hoofdpijn en vermoeidheid geven.

Een ooglidcorrectie kan oplossing bieden voor deze problemen. Bij een ooglidcorrectie wordt het teveel aan huid weggenomen. Dit kan zowel ter hoogte van de bovenste als de onderste oogleden uitgevoerd worden. Een ooglidcorrectie kan er zo voor zorgen dat u terug een frissere blik krijgt.

Werkwijze 

Een ooglidcorrectie kan oplossing bieden voor deze problemen. Bij een ooglidcorrectie wordt het teveel aan huid weggenomen. Dit kan zowel ter hoogte van de bovenste als de onderste oogleden uitgevoerd worden. Een ooglidcorrectie kan er zo voor zorgen dat u terug een frissere blik krijgt.

Na de operatie

Na de operatie kunnen zwelling en verkleuring van de oogleden optreden. Om deze zwelling en verkleuring zoveel mogelijk te beperken, krijgt u het advies om uw oogleden de eerste dagen na de operatie te koelen. Na een week worden de hechtingen verwijderd. In het begin zullen de littekens nog zichtbaar zijn. Na verloop van tijd vervagen de littekens zodanig dat slechts een klein lijntje resteert, dat in de natuurlijke oogplooi komt te liggen. Eventuele verkleuringen ter hoogte van de oogleden zijn met make-up te camoufleren. Houd er rekening mee dat u de eerste weken na een ooglidcorrectie geen contactlenzen kunt dragen. Ook is de huid rondom de ogen de eerste maanden extra gevoelig voor zonlicht. U kunt daarom het best gedurende enkele weken dagelijks een zonnebril gebruiken.

Risico´s en complicaties 

Na de operatie treedt mogelijk een zwelling en verkleuring van de oogleden op. Deze zwelling en verkleuring kan tot een tweetal weken aanhouden, maar dit verdwijnt vanzelf. Daarnaast is het mogelijk dat de wondjes nabloeden of tijdelijk jeuken. Een ontsteking van de wondjes is zeldzaam. Indien de oogbol en de wimpers wat geïrriteerd zijn door de operatie, kunt u last hebben van een zanderig gevoel in de ogen.

In uitzonderlijke gevallen wordt er iets te veel weefsel weggenomen bij een ooglidcorrectie. Dit kan ervoor zorgen dat u de ogen niet meer volledig kunt sluiten. Dan is een bijkomende ingreep noodzakelijk om blijvende schade aan uw ogen te voorkomen. Andere situaties waarbij een bijkomende ingreep noodzakelijk is, zijn wanneer het onderste ooglid te ver naar beneden getrokken wordt of van de oogbol afstaat.

Combinatie van correcties

Rimpelbehandelingen

Indien u graag een nog frissere blik wilt en er sprake is van veel rimpels in het aangezicht, dan kunt u deze laten meebehandelen. Er bestaan verschillende manieren om uw rimpels te doen verminderen, waaronder fillers en vetinjecties. U kunt deze opties bespreken met uw plastisch chirurg.

 

Wenkbrauwlilft of voorhoofdslift

Een ooglidcorrectie verhelpt geen afhangende wenkbrauwen. Indien u dit wilt verhelpen, kan een ooglidcorrectie gecombineerd worden met een wenkbrauwlift. De wenkbrauwen worden hierbij opgetrokken, zodat u een frissere blik krijgt. Bij een voorhoofdslift worden niet alleen de wenkbrauwen opnieuw gepositioneerd, maar wordt ook de huid ter hoogte van het voorhoofd gladder en strakker getrokken. U kunt deze opties bespreken met uw plastisch chirurg.

 

Facelift

Indien u niet alleen een frissere blik wenst, maar ook een strakkere huid en een jonger gezicht, dan kunt u een ooglidcorrectie combineren met een facelift. U kunt deze optie bespreken met uw plastisch chirurg.

Beeldmateriaal

Indien u foto’s of illustraties betreffende de ingreep wenst te zien, kunt u de website van de American Society of Plastic Surgeons raadplegen: http://www.plasticsurgery.org.

Verantwoording brochure

De algemene informatie kan niet altijd recht doen aan iedere individuele situatie. Deze tekst is een aanvulling op het gesprek met uw plastisch chirurg. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan zal uw plastisch chirurg deze op de consultatie graag met u doornemen.

Eyelid Surgery

Brow lift

Plastisch chirurg Dr Mertens

Plastisch chirurg Dr Mertens

Aarzel niet ons te contacteren voor verdere info over gelaatschirurgie, liften van oogleden, rimpelbehandeling, voorhoofdslift, wenkbrauwlift of om verslapping van de oogleden te corrigeren

bottom of page